Steaker

Zmiękczacz RWS idealnie nadaje się do wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Dzięki precyzyjnemu rozmieszczeniu ostrzy, struktura mięsa
jest selektywnie rozluźniana, zwiększając kruchość - nawet w przypadku kawałków bogatych we włókna. Nacinając włókna mięśnia, skraca się czas gotowania, zapewniając spójne wyniki podczas krótkich cykli produkcyjnych. Drobne nacięcia sprzyjają
szybszemu wchłanianiu solanki, co skraca czas obracania i poprawia zarówno smak, jak i soczystość. Zwiększona powierzchnia
zwiększa rozkład białek, co skutkuje lepszym wiązaniem. Zmiękczacz może być elastycznie zintegrowany z istniejącymi liniami produkcyjnymi i oferuje opcje dostosowania wielkości produkcji, rodzajów mięsa i jakości cięcia.
Wyposażenie:
- Wytrzymała i kompaktowa konstrukcja w higienicznym wykonaniu
- Higieniczne zatrzaski i regulowane nóżki dla maksymalnej higieny
- 70 ostrzy na dwóch wałach nożowych
- Trzy różne pozycje cięcia plus pozycja przelotowa dla optymalnej integracji linii
- Pneumatycznie samoregulujące się wały nożowe
- Łatwa do czyszczenia konstrukcja z szybko wymiennymi komponentami wymagającymi niewielkich lub żadnych narzędzi
- Przygotowany do integracji linii dzięki kompaktowej jednostce sterującej