Steaker

Steaker

Zmiękczacz RWS idealnie nadaje się do wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Dzięki precyzyjnemu rozmieszczeniu ostrzy, struktura mięsa
jest selektywnie rozluźniana, zwiększając kruchość - nawet w przypadku kawałków bogatych we włókna. Nacinając włókna mięśnia, skraca się czas gotowania, zapewniając spójne wyniki podczas krótkich cykli produkcyjnych. Drobne nacięcia sprzyjają
szybszemu wchłanianiu solanki, co skraca czas obracania i poprawia zarówno smak, jak i soczystość. Zwiększona powierzchnia
zwiększa rozkład białek, co skutkuje lepszym wiązaniem. Zmiękczacz może być elastycznie zintegrowany z istniejącymi liniami produkcyjnymi i oferuje opcje dostosowania wielkości produkcji, rodzajów mięsa i jakości cięcia.

Wyposażenie:

  • Wytrzymała i kompaktowa konstrukcja w higienicznym wykonaniu
  • Higieniczne zatrzaski i regulowane nóżki dla maksymalnej higieny
  • 70 ostrzy na dwóch wałach nożowych
  • Trzy różne pozycje cięcia plus pozycja przelotowa dla optymalnej integracji linii
  • Pneumatycznie samoregulujące się wały nożowe
  • Łatwa do czyszczenia konstrukcja z szybko wymiennymi komponentami wymagającymi niewielkich lub żadnych narzędzi
  • Przygotowany do integracji linii dzięki kompaktowej jednostce sterującej

Przejdź do góry

Stosujemy pliki cookies.

Więcej szczegółów